Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2011.07.04.

Német nyelvtábor Ausztriában - gyerekszemmel

1. nap (vasárnap)
A busz 720-ra jött. Már 7 órakor nagyon vártuk, hogy ideérjen a Sütöde utcához. -Végre megjött!- kiáltotta mindenki mikor megpillantottuk. Nagyon hosszú volt az út, de alig vártuk, hogy átérjünk a határon. Útközben a Melki Apátságot néztük meg. Ezután még bementünk a városba, ahol nagyon finom fagyit lehetett kapni. Délután megérkeztünk a szállásra, ennek mindenki nagyon örült a hosszú út után.
2. nap (hétfő)
Hétfőn senki sem lelkesedett a korán kelésért. Mindenki álmosan ment reggelizni. A reggeli után „3 tó túrára” indultunk. Az első tó a „Grundlsee” volt, amin hajóval mentünk keresztül. Húsz perces séta után a „Toplitzsee”-n motorcsónakoztunk. Mikor kiszálltunk eljutottuk a csodálatos „Kammersee”-hez. Onnan indultunk az iskolába. Napi három óra volt a tanításra szánt idő. Ezen a napon 6-ig tanultunk, amit a vacsora követett. Nagy örömünkre a takarodó 10 órakor volt.
3. nap (kedd)
Kedden délelőtt elmentünk bobozni. Mindenki nagyon élvezte. Délután elutaztunk „Bad Ische”-be, ahol kis csapatokban lehetett vásárolgatni.
4. nap (szerda)
Szerda reggel nem volt jó idő, ezért a tanárok kitalálták, hogy menjünk fürdőbe. Később az iskolában mindenki fáradt volt, mert kiszívott minket a víz. Ezen a napon a takarodót sem vártuk meg, senkit nem kellett ringatni.
5. nap (csütörtök)
Ezen a napon sóbányába mentünk. Amikor sorra kerültünk, kisvonattal utaztunk a bánya belsejébe. Idegenvezető mesélt a bánya történetéről, persze németül, amit nem nagyon értettünk meg. Filmeket is vetítettek. A föld alatt 2 csúszdán is lecsúszhattunk, miközben fénykép is készült rólunk, amit később megvehettünk. Hajókáztunk is a sós vízen. A csoportunk ajándékokat is kapott az idegenvezetőtől. Legjobban a csoportképpel ellátott öröknaptárnak örültünk. Osztálytársainknak megmutattuk, milyen vicces ruhákba öltöztettek minket, mielőtt a sóbányába lementünk.
6. nap (péntek)
Salzburgba utaztunk. A várból nagyon szép volt a kilátás. Délután még Mozart szülőházát is megnéztük. A legjobb az volt, hogy utána szabadon vásárolgathattunk. Ezen az estén a tanárok megengedték, hogy tovább fent legyünk.
7. nap (szombat)
Sajnos be kellett pakolnunk, és 10 óra körül indultunk haza. Mikor megérkeztünk, mindenki rohant a szüleihez. Rögtön elkezdtünk mesélni élményinket. A tanároktól elköszöntünk, és ezzel vége lett a tábornak.

 


Magyar Viktória Széchenyi István Általános Iskola 7.a


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^