Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2011.01.24.

500 adag étellel és ruhákkal várták a hajléktalanokat

Tokody Marcell helyi jobbikos képviselő úr és Sándor Zoltán a piros iskola igazgatója az elmúlt héten fogadta a kerület és a főváros hajléktalanjait a Széchenyi István iskolában. 500 adag étellel és némi csere ruhákkal, meleg hellyel várták a kerületi hajléktalanokat. Persze a hír hamar terjed a fővárosban és jöttek a Batthyányi tériek is.
A Jobbik Kőbányai Szervezetének kezdeményezésével ismét a figyelem középpontjába kerültek a társadalom kivetett és megvetett tagjai, akik az emberi lét perifériáján csellengnek, reménytelenül. Szinte beletörődve sorsukba, és egyfajta életstílussá kövesedve. A szeretet jegyében megfogant eseményhez csatlakozott a PENZIÓ 17 Kft. is, akik az egy tál ételt, a kenyeret, a joghurtot és a mandarint ingyen biztosították a beérkezők számára. Az ebéd előtti időben csendes beletörődéssel, néhányan megpihenve ültek, s hallgatták a halk zenét, míg mások elkezdtek játszani az aulában található csocsóval is, átélve, felidézve életük egy másik, szebb időszakát.
Az önkéntes segítők között Hollós Csaba az iskola gondnoka készítette el az ebédet, aki egyben szakács is. Az ebédet követően többen még maradtak az aulában. Nem siettek, hiszen nem volt hova időre menniük. Odakint pedig mínusz 4 fok volt. Az eseményt követően fertőtlenítő fel-, és lemosással, fegyelmezett, katonás rendrakással, állították helyre a jobbikos önkéntesek az intézmény, általuk igénybe vett részeit. Köszönjük Tokody Marcell úrnak és a penzió 17 Kft vezetőjének a nagylelkű megnyilvánulását.
Többször kellene, ilyen eseményeket szervezni, akár mások kezdeményezésével is. A közügyek segítése érdekében, jobbik Magyarország Kőbányai Szervezete 10 000 Ft-tot, Tokody Marcell Úr szintén 10 000 Ft-tot adományozott, a 2007 óta kezdeményezett köztéri Széchenyi szobor megvalósítására. Mindkét adomány köszönjük. Lám – lám a jótékonyság és a szeretett nagy erőket képes megmozdítani, akár még közügyekben, és a közjó érdekében is.

 

Írta: Sándor Zoltán igazgató


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^