Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2011.01.31.

A Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezete Jótékonysági rendezvényt tartott

Mint köztudott, 2007 júniusában a Széchenyi István Általános Iskola nevelőtestülete kezdeményezte, hogy az iskola előtti sétány részen, egy Széchenyit ábrázoló köztéri szobor kerüljön felállításra közadakozásból.
Ezt a kezdeményezést megismerve, a Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezete, támogatóként lépett a kezdeményezés mellé. Mivel, közel négy hónapja a szövetség az iskolában rendezvényeket, előadásokat tart, ezért, úgy gondolták a résztvevők, hogy egy jótékonysági estet szerveznek, melynek során támogatókat toboroznak, és gyűjtést szerveznek az iskola köztéri szoborállítására.
30 000 Ft-t gyűlt össze erre a célra, melyet átutaltak az Újhegy 2000 Alapítvány számára. Az iskola igazgatója Sándor Zoltán köszönetét fejezte ki a szövetség vezetőjének, Matyasovszky Gábornak e nemes cél érdekében végzett munkájukért, és a felajánlott összegért. Egyen, ígéretet tett arra, hogy az eddigi szponzorok mellet, a Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezete is felkerül, majd a felállított szobor talapzatára, a támogatók listájára.
Reméljük, hogy 2011. szeptember 21-én, méltón ünnepelhet az Újhegyi közösség, és hajt, majd főt, a „legnagyobb magyar”, gróf Széchenyi Istvánt megörökítő szobor előtt. Hiszen a 2011-es év, Széchenyi születésnek 220. éppen kerek évfordulója is egyben, valamint az iskola 15 évvel ezelőtt vette fel a Széchenyi nevét, s választotta névadójául. Biztatjuk az Újhegyen élőket is arra, hogy kövessék a Magyarok Szövetsége és az előző szponzorok, önzetlen példáját, mellyel egy picit megszépülhet a sétány.
A felajánlásokat szívesen fogadja az Újhegy 2000 Alapítvány, melynek számlaszáma: OTP BANK 11710002-200497746
(A befizetés alkalmával kérjük, hogy a megjegyzés, a közlemény rovatban írják oda, hogy szoborra történt a felajánlás.) Köszönjük!

 

Írta: Sándor Zoltán igazgató


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^