Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2011.02.07.

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára szervezett jótékonysági koncert volt a Széchenyi Iskolában

A Kőbányai Zeneiskola és Széchenyi István Általános iskola komolyzenei koncertet szervezett az Újhegyi lakótelepen.
Közel 80 vendég érdeklődése és részvétele mellett. A jótékonysági céllal is megrendezett hangversenyre eljött Dr Fejér Tibor képviselő úr és felesége, valamint Kanizsa József Kőbánya díszpolgára, Verseczy Mária Kőbányáért díjas nyugdíjas pedagógus asszony, és Szél Rita zeneiskola igazgató asszonya is.
A koncertet Sándor Zoltán igazgató úr nyitotta meg, és a zenei est háziasszonyként Mezei Gyuláné zongora tanárnő segítette a fellépő művészek bemutatását. Az est főszereplői LACZI DÁNIEL (zongora) és CZIKKELY MÁRTON (trombita) voltak, akik az iskola volt diákjaiként vállalták, ennek a jótékonysági koncertnek, a művészettel, a komolyzenével való megvalósítását. Mellettük, felléptek még a fiatal és 3-4 éve zongorázni tanuló kis diákok is. A zeneszámok között bemutatásra került, a 2007 óta tervezett köztéri Széchenyi szobor tervvázlata is, melynek megvalósításához közadakozásra biztatták a résztvevőket. A színvonalasan megszervezett esten, a fajsúlyos zongoradarabok között, négykezes művek is elhangzottak. A legszebb, a legmeghittebb pillanat, és az est fénypontja az volt, amikor Mezei Gyuláné zongoratanárnő és Laczi Dániel a volt tanítvány szintén egy zongorán adták elő a záró, négykezes műsorszámot Ez olyan volt mint a mester és tanítványa…?! Hatalmas vastapssal köszönte meg a közönség, e felejthetetlen estet. Reméljük más alkalommal is lesz hasonló tartalmú, lélekemelő program itt Újhegyen.

 


Videó

Írta: Sándor Zoltán igazgató


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^