Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2011.02.11.

Óvodapedagógusok látogatása a Széchenyiben

Az óvodák és iskolák szoros kapcsolatot tartanak fent az óvoda-iskola átmenet kapcsán. Nemcsak a leendő elsős tanító nénik látogatnak el az óvodákba megnézni a nagy csoportos gyerekeket, hanem azok az óvó nénik is szívesen megnézik azokat a volt ovisokat, akik elballagtak már az oviból az első osztályba.
Ilyen alkalomnak lehettünk tanúi, ( 2011. 02. 08.) amikor a lakótelepen lévő óvodák (Aprók Háza, Csodafa) óvodapedagógusai nézték meg a mostani elsősöket a Széchenyi iskolában.
Az 1. c osztályban” Meixner”- es magyar órát láttak sok játékkal, mozgással, ritmus és memóriafejlesztéssel. Természetesen a kis elsősök már az olvasás tudományát is bemutathatták az óvónőknek.
Az 1. b osztályban olyan környezetismeret órát láthattunk, ahol digitális tábla segítette a tanulást. Mélységében és tartalmában is kimerítették a járművek, közlekedési ismeretek témakörét. Volt előzetes gyűjtőmunka, játszottak általuk behozott modellekkel, osztályozták a közlekedési táblákat, majd a tanító néni által készített programmal csoportosíthatták a járműveket. Minden tanuló hozzáfért a táblához, s élvezték a szép képeket,, s azt hogy szakszerűen tudták kezelni a táblát. A tanítási órák után közösen megbeszéltük a látottakat: mennyit fejlődtek a gyerekek, milyen módszereket alkalmaztak a kollégák, mivel segíthetnék még az iskolai munkánkat.

 

Írta: Dobrovitzky Ágnes igazgatóhelyettes


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^