Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2012.08.27.

 Beszámoló a nyári egyházi tábor élménygazdag programjairól 

Mint már beszámoltunk róla, a "három tábort tart el egy negyediket" hírünkben, most örömmel osztjuk meg az olvasókkal, hogy a bérleti bevételből a gyerekek egy hetes jutalom táborban vehettek részt Máriapócson.

Így a szeretet és pénz körforgása igazolni látszik, hogy nem vész el, hanem örök...

S mindenki, aki a kör résztvevője volt, az jól járt, mert az álmai megvalósultak!
És íme a Mihalik Andrásné táborvezető által írt beszámoló a nyári egyházi táborról:

 

Tisztelt Sándor Zoltán Igazgató Úr!

Ezúton szeretnénk megköszönni Önnek azt a segítséget, amivel hozzájárult táborunk működéséhez. Immáron 4. éve táboroztunk a gyerekekkel 2012. 07.09.- 2012. 07.15-ig Máriapócson, ahol minden testi-lelki feltöltődésben volt részünk. S eme jó hangulatot és közérzetet hoztuk vissza a környezetünknek. A táborozáson 20 gyermek és 7 felnőtt vett részt, a felnőttek közül 1 papnövendék is bekapcsolódott a táborozásunkba.

A tábori programok keretében ismerkedtünk meg a máriapócsi kegykép történetével, hogyan került az eredeti kegykép Bécsbe. Megtudtuk azt is mi is az a „érteközés”, amivel közbenjáró imákat kérhetünk szeretteinkért és a rászoruló társainkért. Megtekintettük a görög katolikus egyházi gyűjteményt, az eredeti fatemplomot ahová helyezték a legelső festményt.

Megtudtuk azt is milyen fontos szerepet tölt be Máriapócs a régióban,tekintettel arra, hogy kegyhely részese a regionális összefogásnak Nyírbátorral, ahol a Hit-Egészség-Gyógyítás programnak köszönhetően infrastruktúra  változásnak lehettünk tanúi.

Meglátogattuk a helyi Horgász Egyesület által kialakított horgász-tavakat, bebarangoltuk az éjszakai túra kapcsán a közeli erdőt. Ennek kapcsán találkoztunk az alföldi rónaság különleges vadállataival, akik békésen együtt élnek az ember közelségével. Láttuk azt a fajta gondoskodást, ami az ember számára oly fontos, hogy az állatok a territoriumukban biztonságban élnek, tehát felesleges bántalmaknak nincsenek kitéve.Nagyon jót fociztunk a helyi nemzeti válogatottal, az eredmény számukra tekintélyes 12:0 Máriapócs javára.

Kirándultunk Nyíregyházára, ahol megtekintettük Európa legnagyobb Állatkertjét, s megfigyeltük mennyire érzik az állatok a „szabadságot” a számukra kialakított parkban.

Az időjárás is nekünk kedvezett 38C volt, ezért hűsölésképpen csónakáztunk a nyíregyházi Sóston, a gyermekek legnagyobb örömére, kipróbálhatták az újfajta vizijárműveket és a vizibiciklit. Nyírbátorban megtekintettük a Bátori várat és a benne helyet kapó Panoptikumot, a Református Templomot a haranglábbal, majd végig sétáltunk a történelmi sétányon és a végén a Minorita templomban a Krucsay Oltárt néztük meg.

A kirándulásunkat a Sárkány fürdővel zártuk, ami a regionális összefogás keretében készült az odalátogató vendégeknek. Azonban a megközelítés fejlesztése még várat magára.

Részt vettünk görög  katolikus szertartású szentmiséken Vecsernyén és Utrenyán, ami a római szertatásúaknak az idő hossza szokatlan, de lényegében felemelő, és sok közös vonást találtunk. Táborunkat a hagyományos tábortűzzel és ünnepi szentmisével zártuk.

Ezt a tábort érdemes támogatni, mert a lelki-testi fejlődésben nyomon követhető azok a változások a gyermekekben, ami az emberi kapcsolatok alappillérei és a bizalomhoz szükségesek, a segítőkészség, az önuralom, becsület, őszinteség.

Tisztelettel:
Mihalik Andrásné tanár
táborvezetőÍrta: Sándor Zoltán Attila igazgató


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^