Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2012.08.01.

A hőség csak a vízpart mellett volt elviselhető

Kék ég, ragyogó napfény és gyenge szél  ölelte át az Szent László egyházi táborosokat a Kis-Duna partján, miután megérkeztek a Műegyetemi Evezős Klub vízitelepére, ahová evezni, s pihenni jöttek a gyerekek, Mihalik Andrásné  táborvezető kíséretével.Minden év egyik legkedveltebb sport-, és szabadidős programja ez a tábort szervezőinek. Többen évek óta vesznek részt a nyári tábor eseményein, s vannak közülük olyanok is, aki kimondottam, erre a programra érkeznek visszatérően, hiszen evezni jó!

A tábor programjában kiemelt helyet foglalt el a természet szeretetére, egy más megbecsülésére, segítésére, az együttműködésre való erkölcsi nevelés.

Ehhez nyújt kiváló alkalmat az evezés, mivel a vízen egy kenuban, mindenkinek alkalmazkodnia kell a többiekhez. Itt érvényesül, csak igazán, az „egy hajóban evezünk”  elve! Egy közös cél vezet mindenkit. A stégről elindulva, felfedező  útra kellve, vissza is kell érkezni épségben mindenkinek.

Útközben pedig olyan helyeken járhat, evezhet a „kis felderítő”, amerre ritkán jár a hétköznapokban.


Így volt ez a Soroksári Duna ágban. A nádasokban madarak voltak a megfigyelés tárgyai. A Vízparti növényzet változatossága, valamint az élővízi közlekedés szabályainak a gyakorlatban történő megismerése. A gazdag élményszerző program pihenőidejében, a játékra is jutott lehetőség.

A közel 50 fős kis sereg egész napos foglalkoztatását a Széchenyi István Iskola testnevelő tanárnői, Oláh Balázsné  és Vörösné Bakula Mária segítette, Fábián Tamás közreműködésével, aki a Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezetének önkéntese, és Sándor Zoltán Attila az iskola igazgatója.

Az egyházi önkéntes nevelőkkel közösen szervezett nap késő délután ért véget a lenyugvó nap fényénél.Írta: Sándor Zoltán Attila igazgató


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^