Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2012.01.04.

Iskolapolgárrá avatás a Széchenyiben

Ez évben is a hagyományokhoz híven sor került a kis elsős diákjaink iskolapolgárrá avatására.
A kis diákok nagy - nagy szorgalommal és izgalommal várták a napot, hogy bemutathassák a végzős diákjainknak és a jelenlévő kollégáknak, szülőknek a műsorukat. Három esős osztály készül föl erre a napra. A felső tagozatos diákok viszont meglepetéssel készültek az elsősöknek. Az avatáson az 5. b osztályos tanulók: Szirt Ákos, Kiss Dominik, Sefcsik Gábor, Ónody Bence jelenettel köszöntötték a gyerekeket. A jelenet a tavalyi Országos Széchenyi Verseny előzetes feladata volt, ahol sikeresen debütált. Meghozva a csapatnak az első helyezést.

Az 1.a osztály (német tagozat) Wurst Szilvia tanító nénivel két német nyelvű dallal készült. Az egyik egy bemutatkozó dal ahol mindenki személy szerint mutatkozott be németül, a másik köszöntő dal melynek címe „Jó, hogy itt vagyunk!”szintén német nyelven énekelték.

Az 1.b osztály (testnevelés tagozat) énekes, verses műsorral készült Szili Zsoltné Erika néni és Huszár Jánosné Marika néni felkészítésével. Verses, énekes irodalmi összeállítást mutattak be, az óvodában tanul t dalokat, verses mondókákat bővítették már az iskolában tanult versekkel, dalokkal.
Végül, de nem utolsó sorban az 1. c osztály (művészeti tagozat) gyermekjátékot mutatott be a két tanító Petz Kati néni és Vajnáné Muka Edit néni közreműködésével, a játék neve „Leánykérő gyermekjáték”.

Az elsősök műsorai után következett a várva várt pillanat, amikor a nyolcadikos diákok felhelyezték a kitűzőket az új kisdiákjainknak.
Köszönet a diákönkormányzat képviselőinek, az aktív közreműködésért mellyel a rendezvény sikeresen megvalósult.

Lakatos Enikő diákönkormányzatot segítő pedagógusvissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^