Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2012.01.24.

Az iskola rendőre program a Széchenyiben

A diákcsínyen túl…

Az elmúlt napokban kezdődött el a Széchenyi iskolában az „Iskola rendőre” program, melynek keretében, az Újhegyi lakótelep körzeti megbízottja, Orács József rendőr úr jött el a gyerekek közé, hogy közrendvédelmi ismeretekről beszélgessen velük. Az iskola könyvtárában találkoztak a gyerekek, az iskola rendőrével, az osztályfőnökük, a gyermekvédelmi felelős, és az érdeklődő pedagógusok jelenlétében.

Orács József körzeti megbízott és hallgatósága

A beszélgetés során érintették az iskolán kívüli időben való viselkedés szabályait, a diákokat ért támadások elhárításának lehetséges módjait. A törvényekben megfogalmazott, a diákokat érintő jogszabályi esteket.

Gumibot és bilincs

A foglalkozás során érdekességként, a gyerekek kipróbálhatták a rendőrök, védelmi eszközeit is. Megtapasztalhatták a „bilincs-, a gumibot” használatának hatásait. Az interaktív, rendhagyó óra, mind a diákok, mind pedig a körzeti megbízott rendőr számára hasznosnak bizonyult, hiszen, így közelebb kerültek egymáshoz az ismeretekben és egymáshoz.

Orács József

A tanév hátralévő részében, havi rendszerességgel kerül sor, ehhez hasonló találkozókra, a prevenció érdekében.

Sándor Zoltán Attila igazgató


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^