Házirend Nevelési és oktatási programunk Ken programunk Beiskolázás Mérések
Iskolánk névadója
Bemutatkozás Vezetők Nevelőtestület Alapítvány Sportegyesület Diákönkormányzat

Cikkarchívum 2013.03.14.

 Népi életképek a Széchenyiben 

„A népdalok azok a dallamok, amelyeket sokan és sokáig énekelnek.” Bartók Béla szavait idézve, úgy érzem, ismét tettünk valami értékeset.

Az Újhegyi lakótelepen működő Széchenyi István Általános Iskolát talán nem szükséges bemutatnom a kőbányai lakosoknak. A nehéz sorsú, de tehetséges gyermekek felfedezése és a pedagógusok következetessége szép eredményeket mutatnak.   

Népdalénekeseink ismét bizonyították, hogy kedvelik, szeretettel éneklik a gyermekdalokat és a népdalokat. A legkisebbektől a legnagyobbakig évek óta számos versenyen bizonyítanak tehetségeink. A 2012/13 tanévben az alábbi eredményeket értük el:

 

Az 1-2. osztályosok kerületi népdaléneklő versenyén

Kiemelt arany minősítést szerzett: Li Jia Qui (Anna) 2.c
Arany minősítést kapott: Balázs Fanni 1.c
Ezüst minősítést érdemelt: Benkó Roxana 1.c Felkészítő: Lánczy Tünde

 

A 3-4. osztályosok kerületi versenyén

Arany minősítést kapott: Hegedűs Ádám 4.a/Felkészítő: Varga Zsuzsa
Ezüst minősítést szerzett: Kerekes Mercédesz 4.b/Tanítója: Simon Edit
Ezüst minősítést kaptak: a 3. c osztály énekesei, név szerint: Bakos Bernadett, Barkó Krisztina, Bíró Lilla, Németh Ivett, Simkovics Dóra, Stock Míra Hajnalka, Szabó Edina és Varga Adrienn.

Felkészítő: Nagy Péterné Edényi Csilla

 

Az 5-6. osztályosok kerületi versenyén

Arany minősítést kapott:  Székács Alexandra 6.b
Arany minősítést érdemeltek: a 6.a osztály énekesei: Gregus Martin, Kókai Krisztina, Nagy Kitti, Pántya Panna, Pótor Barnabás, Pozsonyi Maja, Tajti Nikolett és Varga Noémi. Felkészítő tanár: Edényi Csilla

 

A 7-8. osztályosoknak rendezett kerületi népdaléneklő versenyen

Kiemelt arany minősítést kapott: Takács Levente 7.b osztályos tanuló, aki iskolánkat és kerületünket képviselhette a budapesti fordulóban. Tanára: Nagy Péterné Edényi Csilla

 

A budapesti népdaléneklő verseny februárban került megrendezésre, ahol neves zsűri előtt énekelte el Levente népdalait. Kedves megjelenésével, csengő hangjával és tiszta énekével a zsűri és a közönség köreiben is elismerést aratott. Az eredményhirdetéskor pedig nagy örömmel köszönthettük az arany minősítést kapott versenyzőnket.  

 

Szép eredményeinket folyamatos felkészítő munkával, a szülők támogatásával és versenyzőink kitartásával sikerült elérnünk.

 

Gratulálunk!Kép forrása: volcsejinepdalkor.hupont.hu


Írta: Sándor Zoltán Attila igazgató


vissza a hírek tartalomjegyzékéhez


 

A TANÉV FŐBB ESEMÉNYEI

CIKKARCHÍVUM
BEISKOLÁZÁS
GALÉRIA
KAPCSOLAT
TÉRKÉP

© 2007. Budapest Kőbányai Önkormányzat Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola   Lap tetejére ^^